OTICON Own

Dit zijn de nieuwste hoorapparaten op onze Belgische marktEen hersenvriendelijk in-het-oor hoortoestel

Wist je dat je hoort met je hersenen, niet met je oren? Je oren verzamelen geluid, maar het zijn je hersenen die het echt begrijpen - en een gezond actief brein kan andere gezondheidsrisico's vermijden. Uit een 25 jaar durend onderzoek* bleek zelfs dat mensen met gehoorverlies die geen hoortoestellen gebruikten, een hoger risico op dementie hadden dan mensen die hoortoestellen droegen.

Onze BrainHearing™-technologie maakt van Oticon Own een uniek in-het-oor hoortoestel dat is ontworpen om u toegang te geven tot meer geluid om de natuurlijke manier van werken van uw hersenen te ondersteunen. Dit biedt u een echt persoonlijke luisterervaring, waardoor u alles effectiever kunt verwerken, waardoor u gemakkelijk in het gesprek kunt blijven en de dingen kunt doen die u leuk vindt.

*Amieva et al. Zelfgerapporteerd gehoorverlies, gehoorapparaten en cognitieve achteruitgang bij oudere volwassenen: een 25 jaar durend onderzoek. 2015.Getraind met levensechte geluiden voor een levensechte luisterervaring

Oticon Own is 's werelds eerste in-het-oor hoortoestel met een ingebouwd Deep Neural Network (DNN) *. Wat betekent dit? Technologie die u toegang geeft tot meer geluid en de luisterinspanning vermindert.**

We hebben de DNN getraind op 12 miljoen real-life geluiden om je hersenen meer informatie te geven die het nodig heeft om geluiden te begrijpen. Dit betekent dat zelfs wanneer u zich in een complexe luisteromgeving bevindt - zoals een restaurant of een vergadering op kantoor - Oticon Own u zal helpen navigeren door wat u moet horen, en uw luisterinspanning zal verminderen**, zodat het voor uw hersenen om andere taken op zich te nemen.

* DNN is alleen beschikbaar in Oticon Own 1, 2 en 3.
** Vermindering van luisterinspanning wordt gemeten met maximale pupilverwijding. Rumley et al. (2022). Oticon Eigen bewijs. Oticon whitepaper


Blijf verbonden met wat het belangrijkst is

Of het nu met vrienden, familie of collega's is, verbonden blijven is belangrijk. Daarom zijn Oticon Own in-het-oor hoortoestellen gemaakt om naadloos aan te sluiten op uw favoriete apparaten, zodat u uw dag vol vertrouwen en gemak kunt doorkomen.

• Directe streaming met handsfree tweerichtingscommunicatie vanaf geselecteerde iPhone®- en iPad®-apparaten*
• Directe streaming met geselecteerde Android™-smartphones*
• Stream geluid rechtstreeks vanaf uw tv met Oticon's tv-adapter
• Oticon ON-app voor eenvoudige, discrete controle over het hoortoestel binnen handbereik
• Stream geluiden naadloos vanaf compatibele Bluetooth®-apparaten met ConnectClip

* Alleen beschikbaar in stijlen met 2,4 GHz. Android-apparaten moeten ASHA ondersteunen om directe verbinding met Oticon Own mogelijk te maken. iPhone- en iPad-apparaten moeten tweerichtingshandsfree-communicatie ondersteunen. Ga naar  oticon.com/support/compatibility  voor meer informatie en om te zien welke apparaten compatibel zijn.