Wek- en waarschuwingssysteem

Een wek- en waarschuwingssysteem, ook bekend als bereikbaarheids- en veiligheidssysteem, is een hulpmiddel voor doven en slechthorenden.
Als u moeite heeft om de deurbel, telefoon, rookmelder en/of babyfoon te horen kan een wek- en waarschuwingssysteem u daarbij helpen. Het Bellman Visit-systeem waarschuwt u met harde geluiden, flitsen en/of trillingen.

Het systeem: zenders en ontvangers

Het basissysteem bestaat uit drie zenders: een deurbelzender, telefoonzender (nu ook met Bluetooth) en rookdetector. Indien nodig kunt u een babyfoon daaraan toevoegen. Verder bestaat het basispakket uit een wekker gecombineerd met óf een flitslamp óf een pager. Een draagbare ontvanger kunt u indien gewenst daaraan toevoegen.

Luisteren met een hoortoestel kost veel energie

Met een hoortoestel staat u weer actief in uw sociale leven en de maatschappij. U hoort beter dan voorheen maar het geluid is niet hetzelfde als luisteren zonder gehoorverlies. Om niets te missen blijft u continu alert en dat kost veel energie.

Altijd bereikbaar

Op een gegeven moment wilt u rust. Echter, zonder hoortoestel is het lastiger om in contact te blijven met uw omgeving. Op die momenten zorgt Visit ervoor dat uw familie en vrienden u altijd kunnen bereiken. Via felle flitssignalen van de flitslamp of trillingen van de pager merkt u direct wanneer iemand u belt of voor de deur staat.

Veilig en ontspannen wonen

Visit draagt bij aan een brandveilig huis. In geval van brand of rookontwikkeling stuurt de rookmelder een signaal naar uw ontvangers. 's Nachts maakt de wekker met bijgeleverd trilkussen u direct wakker. U kunt dus altijd rustig slapen.

Geef uw zintuigen hun verdiende rust en vertrouw op Visit. Het Visit bereikbaarheid & veiligheidssysteem geeft u zekerheid dat u geen signaal meer mist. Daarnaast bent u niet meer afhankelijk van anderen. En zelfs zonder hoortoestel bent u op tijd gewaarschuwd.

Door het wek- en waarschuwingssysteem bent u 24 uur per dag veilig en bereikbaar. Het systeem biedt u onafhankelijkheid, rust en comfort. U mist nooit meer de signalen van de deurbel, telefoon, rookmelder of de babyfoon.