Oticon Intent

22-02-2024

Oticon kondigt Oticon Intent aan, 's werelds eerste hoortoestel met user-intent™ sensoren

Oticon introduceert een innovatief nieuw hoortoestel dat de luisterintenties van een hoortoestelgebruiker kan begrijpen en dienovereenkomstig kan reageren.

Met de lancering van het nieuwe premium hoortoestel zet Oticon Intent, de wereldwijde hoortoestelfabrikant Oticon, de volgende belangrijke stap op weg naar het oplossen van de nummer 1 uitdaging voor mensen met gehoorverlies: spraak horen in lawaai.
Met de nieuwe baanbrekende 4D-sensortechnologie kan Oticon Intent™ begrijpen waar gebruikers naar willen en moeten luisteren en kan de ondersteuning die het biedt naadloos worden aangepast aan de individuele behoeften.

Onze oren vangen de geluiden om ons heen op, maar de echte held op het gebied van geluidsverwerking zijn de hersenen, die voortdurend bezig zijn om geluid te begrijpen.
Op basis hiervan ondersteunt Oticons unieke BrainHearing™-aanpak voor het creëren van technologie de natuurlijke manier waarop de hersenen werken.
Nieuwe inzichten van BrainHearing laten zien dat hoofd- en lichaamsbewegingen belangrijke informatie geven over wat voor hoortoestelgebruikers op een bepaald moment het meest cruciaal is om te horen. Deze inzichten hebben de ontwikkeling van de nieuwe 4D-sensortechnologie, ingebed in Oticon Intent, gestimuleerd, waardoor een betere manier werd geïntroduceerd om ervoor te zorgen dat de hersenen over alle details beschikken die ze nodig hebben.

Terwijl u lichamelijk actief bent, is het noodzakelijk om u bewust te zijn van de omgeving om deze te begrijpen en veilig rond te bewegen. Tijdens gesprekken hebben gebruikers de neiging hun hoofd stil te houden om met één persoon in gesprek te gaan, of hun hoofd te bewegen in een groepsgesprek om met verschillende mensen in gesprek te gaan. Wanneer gebruikers moeite hebben om te horen wat iemand zegt, zullen gebruikers waarschijnlijk naar voren leunen om te luisteren. Oticon Intent combineert al deze input om de luisterintenties van de hoortoestelgebruiker te begrijpen en zich dienovereenkomstig aan te passen.

"BrainHearing staat centraal bij alles wat we doen, omdat geluid een essentiële stimulatiebron voor de hersenen is", zegt Thomas Behrens, Vice President Audiology bij Oticon. "Als u gehoorverlies heeft, kunt u uw hersenen daadwerkelijk beschermen tegen cognitieve achteruitgang door actieve hoortoestellen te gebruiken waarmee u verbinding kunt maken met anderen en u ten volle kunt deelnemen aan het leven. Met Oticon Intent zorgen we ervoor dat horen minder moeite kost en dat u in elke situatie gemakkelijk kunt communiceren. U kunt ook genieten van toekomstbestendige connectiviteitstechnologie van de volgende generatie, vervaardigd in de kleinste vormfactor die we tot nu toe binnen deze categorie hebben ontworpen. We zijn ervan overtuigd dat u met Oticon Intent naadloos kunt deelnemen aan het leven en de digitale wereld als nooit tevoren."

Zelfs in uitdagende, luidruchtige omgevingen maakt Oticon Intent het mogelijk om:

• Beweeg je door een menigte met een naadloos bewustzijn, terwijl je je oriënteert op de omringende geluiden.

• Begin met chatten met een groep mensen, dankzij verbeterde toegang tot stemmen en gebalanceerde achtergrondgeluiden, zodat ze niet tot last zijn, terwijl ze nog steeds toegankelijk zijn.

• Begin een intiemer gesprek met één persoon, waarbij u volledige toegang krijgt tot de stem van de spreker te midden van al het lawaai om u heen.

Neem deel aan de digitale wereld als nooit tevoren

Oticon Intent biedt de volgende generatie Bluetooth®-audio, met LE Audio Bluetooth, voor eenvoudige verbinding met meer slimme apparaten* dan ooit, waardoor een gedetailleerde geluidservaring van hoge kwaliteit mogelijk is voor handsfree bellen en directe streaming van muziek, audioboeken en veel meer. Door te dubbeltikken op het Oticon Intent hoortoestel wordt het beantwoorden van oproepen een eenvoudige taak. Met verbeterd snel opladen biedt Oticon Intent een batterijduur van meer dan een volledige dag, na slechts twee uur opladen. De nieuwe hoortoestellen zijn ook klaar voor toekomstige communicatietechnologieën zoals Auracast™-uitzendaudio.**

Voorzien MEI - JUNI 2024 op de Belgische markt.